AR-Klassisk ridkonst
 

2002 introducerades jag för den akademiska läran och tillsammans med mitt Irish cob sto som då bara var 3 år började vår långa resa tillsammans.

Då vi båda va nybörjade så fick vi lära tillsammans.

Vi introducerades på denna väg av Gratia Ekström.

Vi började träna för en väpnare:

Renee Knutsson. Grunderna för AR lades.

Gick vidare och började delta på kurser för tränare så som :

Marcus Holst, Sara Silvferberg, Carina Branderup , Christopher Dahlgren ( vecko elev) Eva Jälmbrant och Desmond O Brien.

Jag är jätte glad över att ha fått träffa alla dessa fantastiska och duktiga hästmänniskor, som har inspirerat mig och som väglett mig till där jag är idag. Men resan fortsätter och jag kommer fortsätta inspireras och ta del av alla fantastisk duktiga instruktörer och deras hästar.
 

När jag flyttade från Skåne till Katrineholm för att plugga till ET, började jag träna för Mathias Neidhardt.

Efter studierna flyttade jag ihop med min sambo till Jönköping, 2006 och började då träna för Christina Drangel i Linköping. Red för Christina i ca två år för att sedan ta en paus och ta föl på Fancy.
 Ett föl ledde till två föl . Mellan föl ett och två red jag för Christina och Birgitta Järnåker. 

Sedan 2009 rider jag 3ggr/år för Birgitta Järnåker i Borås.
Red några enstaka lektioner för Eva Jälmbrant under 2015/2016.

2016 var jag och tittade på en uppvisning med Carina Eriksson fd Branderup, jag blev så inspirerad så jag och en vän lyckades arrangera kurs med Carina i Jönköping, hon kom 4ggr under 2017.

Jenny Gustavsson från Hällekis kommer hem till mig några ggr/år och håller i både AR/ FD träning.
Norah Kole kommer till Jönköping ca 5ggr/år, för henne tränar jag när tillfälles ges,  beriden stridskonst är något hon lär ut, vilket är otroligt roligt och lärorikt.

Fr om 2017 kommer Birgitta Järnåker till Jönköping, 2-3 ggr / år kommer hon till Clinic Arena, arrangör är jag och det går bra att höra av sig om man är intresserad att rida för henne eller komma som fotfolk.

Det går fantastiskt bra att kombinera dessa instruktörer som fokuserar på olika saker men har samma mål.
 

Western ridning - NH

Western ridning har alltid varit ett stort intresse hos Jimmy, men då körhästarna tagit mycket av tiden har det bara blivet en dröm...tills nu!
Januari 2016 åkte vi och tittade på ett quarterföl, Jimmy föll direkt för ett vackert stoföl som vi döpte till Sally, Jimmys framtida kossehäst.
Under tiden Sally växer, rider Jimmy regelbundet hos Annas westernrindskola i Hökerum.